logo


Začetek Arhiv novic

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

60 let Svetovalnega centra Maribor PDF Natisni E-pošta

V letu 2012 je Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor praznoval 60 let.

Ob tem smo pripravili celoletni program prireditev z zaključkom v mesecu oktobru 2012:

 

SREDA, 17. OKTOBER  - ZAKLJUČEK PROJEKTA »SKUPAJ V IGRI«

Pred dobrim letom dni smo se delavci Svetovalnega centra Maribor odločili, da prihajajočo 60 letnico zavoda zaznamujemo z neko dejavnostjo, ki bi jo izvajali skozi vse leto. Nagovoril pa nas je tudi Maribor - EPK 2012. Tako smo skupaj s partnerskimi zavodi iz mestne četrti Studenci v Mariboru (OŠ Janka Padežnika, vrtec Studenci, Mestna četrt Studenci, dom starostnikov Dom pod Gorco in Lesarsko šolo Maribor) zastavili projekt SKUPAJ V IGRI, s katerim  smo želeli spodbuditi krepitev medgeneracijskega sodelovanja, medsebojnega učenja in ohranjanja kulturne dediščine. Preko intenzivnega sodelovanja vseh sodelujočih v projektu  smo želeli spodbuditi in ohraniti socialne stike, vzpostaviti proces medsebojnega druženja, sodelovanja, vzajemnosti, učenja, izmenjave izkušenj in solidarnosti.

 

 

becela._jpg

Svečan nagovor Marinke Bečele, strokovne sodelavke na SC v avli Lesarske šole Maribor.

 

Vsi, ki smo sodelovali v projektu »Skupaj v igri«, smo se zbrali na zaključni prireditvi, ki je bila v sredo, 17. 10. 2012 v avli Lesarske šole Maribor.

 

2_

Učenci OŠ Janko Padežnik nastopajo.

 

 

 

ČETRTEK, 18. OKTOBER - SVEČANA AKADEMIJA OB 60 LETNICI OBSTOJA IN DELOVANJA SVETOVALNEGA CENTRA ZA OTROKE, MLADOSTNIKE IN STARŠE

 

Svečana akademija je potekala v četrtek, 18.10. 2012 v avli Lesarske šole Maribor, kjer nas je obiskal tudi predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki je bil tudi častni pokrovitelj. Bili smo veseli številčnega obiska; med gosti pa je bilo tudi več visokih predstavnikov lokalnih oblasti ter predstavnikov z ministrstva za šolstvo in ostalih strokovnih zavodov.

 

 

60_let_18.10.2021_155

Predstavniki ministrstva za šolstvo, lokalnih oblasti in ostalih strokovnih zavodov

 

 

Več  kot pol stoletja strokovnega dela in humane dejavnosti, petdeset zaposlenih in številni zunanji sodelavci, množica otrok, mladine in odraslih s problemi  in težavami, številna predavanja, delavnice, poljudni in strokovni članki, delo s prostovoljci in ...

 

 

60_let_18.10.2021_216

Strokovni delavci Svetovalnega centra Maribor z predsednikom Republike Slovenije dr. Danilom Türkom

 

 

 

PETEK, 19. OKTOBER - SIMPOZIJ IN ZBORNIK » V LABIRINTU ODRAŠČANJA«

 

Strokovna srečanja, ki so namenjena svetovalnim delavcem ter drugim pedagoškim delavcem različnih strokovnih usmeritev v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v šolskem letu 2012/13 ob 60 letnici zavoda smo začeli v petek, 19. 10. 2012 v prostorih Lesarske šole Maribor, s simpozijem z naslovom »V labirintu odraščanja«

 

Uvodno predavanje je izvedla predavateljica iz Trsta, psihologinja dr. Alenka Rebula Tutta z naslovom: »Samo povezani zares živimo: o vitalnih odnosih med ljudmi«, sledila pa je predstavitev strokovnih prispevkov, ki smo jih objavili v priložnostnem zborniku ob 60 letnici zavoda.

 

rebula_tutta

Dr. Alenka Rebula Tutta

 

 

V skladu s tradicijo zadnjih let, je tudi v okviru  praznovanja 60 letnice Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor  izšla nova knjiga oz. zbornik z naslovom »V labirintu odraščanja«. Zbornik je rezultat dela strokovnih prispevkov svetovalnih delavcev Svetovalnega centra Maribor, vsebuje pa  zelo precizno analizo stanja v naši družbi, opredelitev negativnih trendov, posledic in stranpoti ki se kažejo na področjih vzgoje in izobraževanja ter  zbir konkretnih smernic za možen izhod iz tega »labirinta odraščanja«.  Zbornik je namenjen vsem, ki  se kakorkoli  ukvarjajo z vzgojo oz. odraščanjem otrok in mladine.

 

 

 

PODELITEV PRIZNANJA SVETOVALNEGA CENTRA MARIBOR

 

 

Dobitnik letošnjega priznanja je  naš dolgoletni sodelavec mag. France Prosnik.

IHELIODOR-PROSNIK

Direktor Svetovalnega centra g. Heliodor Cvetko in letošnji nagrajenec mag. France Prosnik.

 

 

V tem letu,  ob praznovanju 60 letnice obstoja in delovanja zavoda, podelitvi priznanja Svetovalnega centra Maribor dajemo velik pomen.  Želimo, da se  v največji meri  nanaša na delovanje in poslanstvo ustanove, na umeščenost Svetovalnega centra Maribor v prostor in čas.  Torej ga podeljujemo človeku, strokovnjaku, ki je s svojo dejavnostjo  pomembno zaznamoval daljše obdobje obstoja in delovanja našega zavoda.

Dobitnik priznanja Svetovalnega centra Maribor za leto 2012 je mag. France Prosnik, naš dolgoletni sodelavec, v dveh obdobjih direktor zavoda, predvsem pa človek, na katerega so se obračali številni otroci in mladostniki, starši, učitelji, šolski svetovalni delavci in drugi, mu zaupali svoje   probleme ter mu z zanimanjem prisluhnili.

 

Prepričani smo, da je priznanje prišlo v prave roke !

 

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica 

Dispraksija naslovnica 

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.