logo


Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

65 LET SVETOVALNEGA CENTRA MARIBOR PDF Natisni E-pošta

Spoštovani!

V mesecu oktobru bomo obeležili 65. letnico našega delovanja. Ob tej priložnosti bomo pripravili strokovni posvet na temo »Čustvene in vedenjske težave v vrtcu in šoli: preventiva in primeri dobre prakse«.

Za to temo smo se odločili, saj pri vsakodnevnem strokovnem delu z otroki in mladostniki opažamo vedno večjo pojavnost tako čustvenih kot vedenjskih težav. V zadnjem času izstopajo prilagoditvene težave na prehodu iz vrtca v šolo, ki pri nekaterih prvošolčkih vztrajajo in se preobrazijo v diagnozo čustvene in vedenjske motnje. Ne glede na starost otroka s težavami na čustvenem in vedenjskem področju pa delo z njim predstavlja izziv za vsakega učitelja, vzgojitelja in drugega strokovnega delavca. Posvet bo priložnost za srečanje strokovnjakov različnih strok, pridobivanje novih znanj ter izmenjavo učinkovitih vsakodnevnih praks.

Vabimo vas, da se posveta udeležite, radi pa bi vas spodbudili k aktivni udeležbi. Poleg krajših predavanj bo v programu posveta veliko časa in prostora namenjeno izkušnjam iz prakse. Nekateri med vami izvajate različne programe in intervence, ki preprečujejo pojavljanje čustvenih in vedenjskih težav ali pa se z njimi uspešno spopadate. Vabimo vas, da svoje znanje in trud ponosno predstavite kolegom in strokovni javnosti.

Pripravite lahko delavnico, plakat ali drugo kratko predstavitev aktualne teme, ki je povezana s prakso pri vzgoji in poučevanju otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi težavami. Do konca šolskega leta pripravite le kratek povzetek o izbrani temi in nam ga pošljite. Obvestili vas bomo ali je bil vaš prispevek izbran in vas naprosili, da ga do konca počitnic pripravite v dokončni pisni obliki, da bo primeren za zbornik posveta.

Cena na udeleženca strokovnega posveta znaša 40 €, za aktivne udeležence pa 30 €.

Pomembni datumi:

7.7.2017- zadnji rok za oddajo povzetka

14.7.2017- obvestilo o sprejetju povzetka na posvet

31.8.2017- rok za oddajo pisnega prispevka za zbornik

 

Elektronska prijava prispevka

 

Veselimo se srečanja za vami in vas prijazno pozdravljamo,

Pripravljani odbor:

Alenka Seršen Fras ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 02 23 49 715)

 

Miran Babič ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 02 23 49 709)

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

Dispraksija naslovnica

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.