logo


Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

IGRAJMO SE V DOMU STAROSTNIKOV POD GORCO PDF Natisni E-pošta
V tednu otroka in na sam dan učiteljev, 5. oktobra 2011, smo se odločili združiti 3 generacije in preživeti zanimiv popoldan v domu starostnikov Pod gorco.

Delavnice so potekale pod okriljem EPK, v okviru projekta Urbane brazde.

Druženja so se deležili mentorji in učenci iz OŠ Janka Padežnika Maribor ter nekateri izmed staršev, otroci, starši in vzgojiteljice iz vrtca Studenci ter varovanci doma Pod gorco.
Razdelili smo se v skupine, kjer so izkušnje glede otroških iger izmenjavali starostniki, učenci, otroci in njihovi starši. Vsak se je spomnil najljubše igre, vsekakor pa je bilo najbolj zanimivo prisluhniti starostnikom in njihovim spominom. Slišali smo razne zanimive zgodbe povezane z njihovim otroštvom, igrami, zabavami, ki niso zahtevale veliko materialnega temveč le nekaj domišljije.  Veliko časa so preživeli zunaj, med hišami, v naravi ali pa katerem izmed parkov. Najbolj pogosto so omenjali ristanc, gnilo jajce, leti, leti, rinčke talat, kdo mijavka, zrcaljenje, gluhi telefon....Seveda smo te igre tudi preizkusili in se ob tem veselo zabavali in veliko nasmejali. Pogovor je nanesel tudi na domače živali, hišne ljubljenčke, izdelavo igrač saj  nekoč niso bile tako samoumevne kot danes.
Ob smehu, dobri volji in sodelovanju različnih generacij sta dve uri druženja zelo hitro minili. Delavnice so se končale v  skupnem objemu, saj so vsi sodelujoči sklenili velik krog in ob spremljavi harmonike skupaj zapeli pesem Mi se imamo radi.

Učenke: Maša Antončič, Tinkara Ketiš
Mentorica: Koraljka Čeh
Fotogalerija
 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

Dispraksija naslovnica

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.