logo


Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Predavanja za učitelje in vzgojitelje Heliodor Cvetko PDF Natisni E-pošta

Kako obvladati stres v  pedagoškem procesu

Poklic učitelja oz. pedagoškega delavca  vsekakor ni  dobra možnost  za zaslužek, v zadnjem času pa izgublja  tudi na zanesljivosti zaposlitve. Glavna »teža« tega poklica pa je po mojem prepričanju v dejstvu, da se vzgoja in izobraževanje odvijata v odnosu, kjer si stalno vpleten, moraš biti  angažiran, hkrati pa soočen s  pričakovanji oz. pritiski iz vseh strani. Tako, da se je v visoko stresnem okolju  treba potruditi že za samo preživetje, kaj šele za kvaliteto, ki omogoča uživanje pri  opravljanju poklica.
Veliko  je odvisno   od organizacije dela in delovne klime, največ pa lahko za sebe stori delavce sam.  Zato sem prepričan, da vsak pedagoški delavec nujno potrebuje svoj lasten antistresni program, s  pomočjo  katerega lahko kvalitetno preživi in  tako tudi dela.

Ključne besede: rezanje, duševna stiska, pomoč.

 

Samopoškodbeno vedenje pri otrocih in mladostnikih

Vsak peti slovenski otrok naj bi o tem že razmišljal, vsak deseti pa naj bi se dejansko samopoškodoval. Torej lahko upravičeno govorimo, da je to podcenjem fenomen oz. pojav, ki mu moramo posvetiti več pozornosti. Mnogi odrasli so zgroženi ob spoznanju, da se nek otrok reže, praska do krvi ali kako drugače sam poškoduje. Zgroženost oz. nerazumevanje, pa botruje napačnim reakcijam. Kaj lahko stori učitelj, ali svetovalni delavec, ko-če opazi da se nek otrok, šolar, dijak samopoškoduje? Predavatelj bo poskušal osvetliti problematiko in odgovoriti na ta in druga morebitna vprašanja.

Ključne besede: stres, izgorevanje, skrb za sebe.

 

Vzgoja najstnika

Ključne besede: vzgoja v šoli, odnos, kdor ljubi vzgaja.

 

 

 

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

Dispraksija naslovnica

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.