logo

E-novice


feed-image Zaznamki
Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

VABILO PDF Natisni E-pošta

Ob 65. obletnici Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor pripravljamo strokovni posvet na temo »Čustvene in vedenjske težave v vrtcu in šoli: preventiva in primeri dobre prakse«, ki bo v petek, 20.10.2017 v prostorih Svetovalnega centra Maribor, Lavričeva 5.

Za to temo smo se odločili, saj pri vsakodnevnem strokovnem delu z otroki in mladostniki opažamo vedno večjo pojavnost tako čustvenih kot vedenjskih težav. V zadnjem času izstopajo prilagoditvene težave na prehodu iz vrtca v šolo, ki pri nekaterih prvošolčkih vztrajajo in se preobrazijo v diagnozo čustvene in vedenjske motnje. Ne glede na starost otroka s težavami na čustvenem in vedenjskem področju, pa delo z njim predstavlja izziv za vsakega učitelja, vzgojitelja in drugega strokovnega delavca. Posvet bo priložnost za srečanje strokovnjakov različnih strok, pridobivanje novih znanj ter izmenjavo učinkovitih vsakodnevnih praks.

Cena na udeleženca strokovnega posveta znaša 40 €, za aktivne udeležence pa 30 €. Kotizacija vključuje kavo in prigrizke med odmori, potrdilo o udeležbi na posvetu ter zbornik predstavljenih prispevkov.

Program posveta

 

Prijave na posvet niso več mogoče, saj je število mest zapolnjeno. Prispevki s posveta bodo objavljeni v zborniku prispevkov Čustvene in vedenjske težave v vrtcu in šoli: preventiva in primeri dobre prakse, ki ob izšel na dan posveta. Vabimo vas, da se udeležite drugih izobraževanj za strokovne delavce šol in vrtcev, ki jih ponujamo v tem šolskem letu.

 

Veselimo se srečanja za vami in vas prijazno pozdravljamo,

 

Direktorica:

mag. Alenka Seršen Fras

 
Ponudba predavanj v šolskem letu 2017/2018 PDF Natisni E-pošta

Spoštovani ravnatelji /ice, osebje svetovalnih služb in učitelji/ice!

Za vas smo v novem šolskem letu 2017/2018 pripravili predavanja, delavnice in seminarje po naslednjih sklopih za različne ciljne skupine:

 

Predavanja za starše predšolskih otrok (vrtec)

 

Predavanja za starše šoloobveznih otrok (OŠ)

 

Predavanja za učitelje osnovnih in srednjih šol

 

Predavanja za vzgojitelje

 

Delo s skupinami, delavnice

 

Seminarji

 
SKUPINA STARŠEV OTROK Z MOTNJO POZORNOSTI IN HIPERAKTIVNOSTJO (ADHD) PDF Natisni E-pošta

Skupina je namenjena staršem, ki pri svojem otroku opažajo, da s težavo usmerja in vzdržuje pozornost, je pretirano nemiren in impulziven pri reševanju nalog in v medsebojnih odnosih, slabšo motivacijo, vztrajnost in organizacijo šolskega dela, težave pri odnosih z vrstniki in avtoritetami, čustvene stiske in bi želeli spoznati starše s podobnimi vzgojnimi dilemami.

V skupini se bomo naučili kaj je motnja pozornosti s hiperaktivnostjo (ADHD) in kaj ni, kako vpliva na učenje, vedenje in medosebne odnose, kako razložiti otroku njegove težave z izvršilnimi funkcijami, kakšne so možne oblike pomoči, kako vzpostavimo in vzdržujemo odnos, ki omogoča sodelovalno reševanje problemov, o pomenu naše obvladanosti in komunikacije, kako otroku pomagati pri organizaciji učenja in vzpostavitvi učnih navad, kaj lahko pričakujemo od šole, kako poskrbeti zase in druge teme po izboru staršev. Učili se bomo drug od drugega, saj enostavnih receptov in instant rešitev ne pozna nihče.

Več ...
 
« ZačetekPrejšnja12345NaslednjaKonec »

Stran 1 od 5

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

Napovedujemo

Predavanja za starše, ki jih izvajamo strokovni delavci Svetovalnega centra v osnovnih šolah in vrtcih. Več...

Predavanja za učitelje in vzgojitelje, ki jih strokovni delavci Svetovalnega centra izvajamo v šolah in vrtcih. Več...

E - gradiva

 

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

Naključna slika

3.jpg


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.