logo

E-novice


Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Specifične učne težave PDF Natisni E-pošta

OZAVEŠČANJE JAVNOSTI O SPECIFIČNIH UČNIH TEŽAVAH

V tednu od 5. do 11. oktobra 2020 je Evropski teden ozaveščanja javnosti o disleksiji in drugih specifičnih učnih težavah. Kot vsako leto sta se tudi letos Svetovalni center Maribor in Bravo, društvo za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami, pridružila evropski akciji ozaveščanja javnosti. Svetovni dan ozaveščanja o disleksiji je v četrtek, 8.10. 2020. V nekaterih državah pa obeležujejo cel mesec oktober kot mesec ozaveščanja javnosti o disleksiji in drugih specifičnih učnih težavah.

Dr. Marija Kavkler, predsednica društva Bravo v pismu vsem podružnicam ob tednu disleksije:

»V populaciji je 10 odstotkov otrok in mladostnikov, ki imajo disleksijo in druge specifične učne težave. V šolskem letu 2019/20 je bilo v osnovnih šolah 5402 ali 41,3 % učencev s primanjkljaji na posameznih področjih učenja (PPPU), v srednjih šolah pa 2676 ali 50 % dijakov s PPPU od vseh s posebnimi potrebami. Njihova uspešnost je odvisna od stališč ter podpore in pomoči za razvoj njihovih močnih področij in premagovanje primanjkljajev. Ker stališča pomembno vplivajo na razumevanje, odnos in pomoč osebam s specifičnimi učnimi težavami, namenimo v Evropskem tednu o ozaveščanju javnosti o disleksiji in drugih specifičnih učnih težavah več pozornosti tej populaciji. Če razumemo, da disleksija in druge specifične učne težave pomenijo drugačen način spopadanja z izzivi sodobnega sveta, lahko osebam s takimi težavami nudimo učinkovitejšo podporo v šoli, doma in na delovnem mestu ter omogočimo, da se dobro počutijo in so uspešnejši, nekateri med njimi bodo v bodočnosti s svojimi talenti prispevali tudi k uspešnejšemu razvoju družbe. »

 

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 

Naključna slika

img_0776.jpg


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.