logo


Začetek Nadarjeni

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Nadarjeni PDF Natisni E-pošta

Psihologi iz Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor sodelujemo s številnim OŠ v Mariboru in okolici tudi pri uresničevanju Koncepta za odkrivanje in delo z nadarjenimi učenci v devetletni osnovni šoli (1999), saj večina OŠ nima redno zaposlenega psihologa. Postopek poteka v 3 stopnjah:

  1. evidentiranje, ki ga opravi največkrat učitelj na osnovi različnih kriterijev (učni uspeh, izjemni dosežki na različnih področjih, rezultati tekmovanj, mnenje učitelja in šolske svetovalne službe);

  2. identifikacija, ki zajema učiteljeve ocene na ocenjevalnih lestvicah, dosežek na testu sposobnosti in na testu ustvarjalnosti.
    Kot nadarjeni so identificirani tisti učenci, ki na vsaj enem od kriterijev dosežejo nadpovprečen rezultat, ki sodi na 90. percentil ali več glede na vrstnike (imamo slovenske norme) oz. po rezultatih sodi med zgornjih 10 odstotkov. Ugotovitev, da je učenec nadarjen,  se sprejme na sestanku razrednega učiteljskega zbora, na katerem poleg učiteljev sodeluje tudi šolska svetovalna služba, koordinator za nadarjene in psiholog.

  3. seznanitev staršev in pridobitev njihovega mnenja o otroku ter soglasja za pripravo individualiziranega programa (IP) za delo z nadarjenim učencem.

Šolam iz občin, ki nas financirajo obračunamo le materialne stroške testov in potne stroške, za ostale šole po dogovoru.

Več informacij o odkrivanju in delu z nadarjenimi učenci najdete na strani Ministrstva za šolstvo in šport.


 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica 

Dispraksija naslovnica 

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.