logo


Začetek Svetovanje

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Svetovanje PDF Natisni E-pošta

Osnovno in najpomembnejše delo svetovalnih delavcev Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor je strokovna specializirana timska obravnava razvojnih motenj in razvojnih odklonov, učnih težav in psihosocialnih motenj. Namenjeno je predšolskim otrokom, osnovnošolski populaciji, mladostnikom ter njihovim staršem oz. družinam.

Naročite se lahko od ponedeljka do četrtka  med 8. in 12. uro - po telefonu ali elektronski pošti

Vključuje diagnostiko, terapijo, svetovanje, supervizijo, šolsko in družinsko mediacijo, korekcijo, razne oblike treningov ter povezovanje z otrokovim oz. mladostnikovim okoljem (vrtci, šole, zavodi in drugo).
Svetovalnemu delu v zadnjih letih namenjamo največji delež našega delovnega časa (ca. 65 %). Pritisk uporabnikov zaradi globalne družbene krize narašča, zato pričakujemo vztrajno višanje deleža te dejavnosti. 

V področje svetovalnega dela sodi deloma tudi delo posameznih članov komisije za usmerjanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in ostalih svetovalnih delavcev, ki so občasno vključeni v ta projekt. Naš strokovni pristop pomeni bistveno nadgradnjo osnovnega procesa usmerjanja, predvsem z vidika timske obravnave in kvalitetnega sodelovanja z otrokovo socialno mrežo in učnim okoljem.

Vključevanje otrok s posebnimi vzgojno izobraževalnimi potrebami s pomočjo inkluzivnih timov je z zaključkom uvajalnega projekta (ki ga je vodilo Ministrstvo za šolstvo in šport Republike Slovenije, od sredine 2009 pa poteka pod okriljem SOUS-a.) postalo del svetovalne dejavnosti oz. način dela na Svetovalnem centru Maribor.

Komuniciranje in reševanje problemov s pomočjo oz. preko interneta pridobiva na veljavi, zato  temu mediju posvečamo več pozornosti. Število uporabnikov, ki se obračajo na nas  s svojimi problemi in vprašanji preko elektronske pošte, narašča.  Internet je postal predvsem za mlade osnovno komunikacijsko orodje in prostor izražanja. Zato, če se jim nočemo (tudi mi) odtujiti, jim moramo v skladu s svojim poslanstvom slediti in v največji meri uporabljati njihove komunikacijske medije (spletne klepetalnice, e-pošta, SMS-sporočila). Dva strokovnjaka Svetovalnega centra Maribor kot zunanja svetovalca pod blagovno znamko Svetovalnega centra Maribor sodelujeta na spletnih forumih www.tosemjaz.net (celjskega Zavoda za zdravstveno zavarovanje) in www.vijavaja.com.

 

 

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica 

Dispraksija naslovnica 

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.